FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

25 August 2009

Juadah Berbuka Hari Ahad @ Rumah Mak

kali neh aku nak share gamba juadah berbuka kat rumah mak...neh gamba mase hari kedua berpuasa...hari pertama berbuka, aku tak dan nak amik gamba...mengapa ye agaknya? adakah gelujuh sangat daku sehingga tak sempat nak amik gamba? muahahahahaha...

apa pun memanggggg heaven juadah hari kedua...kakak ipar dan abang pun balik rumah mak untuk turut serta berbuka...[kakak ipar aku dah pregnant~alhamdulillah, dan berita keduanya, dia dah dapat tukar ke PJ...so tak le depa neh PJJ lagik a.k.a perkahwinan jarak jauh...siankan? tapi itu dulu,sekarang dah together geder...sure la aku pun tumpang happy~!]

anyway, aku nak share gamba berbuka puasa mase...ada yang kakak ipar aku bawak, ada yang menu PARAM [pasar ramadhan~pas neh aku mungkin akan terus guna istilah PARAM neh...so korang pepaham la yer...]


kurma freshhh...i likeee...aku memang sebolehnya carik kurma segar ni...ada orang tak berapa suka sebab bit kelat gituk...tp antara kaler merah and kuning tu, aku suka yang kaler kuning tu lagik...beshhh~!


betik neh bagus untuk pelawasan...

air soya...perghhhh...sodappppp

neh popiah basah menu PARAM~pebret mak aku...

kakak ipar aku bawak...neh lawannya ngan bubur kanji tu...
kailan ikan masin...

ayam golek menu PARAM gak neh

ikan talapia masak sambal cekur...[orang javanese panggey kencur...]

  pelbagai kuih muih...neh pun menu PARAM gak...

duku langsat

 bubur kanji...kakak ipar bawak...

murtabak PARAM jugakkkk

talam keladi juga menu PARAM

kerabu sotong + manggaaa...perggghhhh sodappppp


kuih seri muka kakak ipar aku bawak...

nih lak ayam masak kicappp kakak ipar aku







dalam banyak-banyak tu aku tertinggal lak nk amik gamba cik tomyam dan gulai nangka...ihiksss...
rabunnn sangatt, banyak sangatt lauk pauk...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...