FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

12 October 2009

Macam-Macam Cerita...


lama aku tak update entry blog aku kan? hahahahahaha...macam la busy sangat...padahal busy sikittttt je, aku je yang tak larat nk jengah blog, bukan tu jer...facebook pun terabai...adusssssss...

well, naik kije lepas raya neh, memangggggg berbarisss LIST TO DO aku...dengan kije ofis aku, kije ad hoc, nak buat persiapan sambutan raya ofis, nak sediakan hadiah dan cenderahati untuk family day ofis aku [aku dilantik jadi ketua unit hadiah & cenderahati] dan sibuk dengan MS ISO lagik...so agak serabut jugak la aku...tapi aku nak cerita kali neh dua [2] benda je...

1. Sambutan Raya @ Office
jumaat lepas [9/10/2009] ada sambutan raya ofis aku...tapi bukan ofis aku je, combine sekali dengan jabatan-jabatan lain yang satu building...so memangggg meriah sangat...majlis tu start pukul 3.00 petang, tapi lepas je solat jumaat tu dah berduyun-duyun umat datang...maklum le ofis depan mesjid negeri kan...cuaca even tak berapa nak molek dan hujan, tapi still meriah dengan kehadiran tetamu...kali neh menu kitorang char kuew teow dan kuew teow kungfu...perghhh~! memangggg sedapppp...caterer neh dari keramat, tak hengattt la apa nama restoran dia...tapi memangggg marbelessss la...so jabatan lain menu depa ada yang rusa golek, kamben golek, ayam golek, laksa sarawak, lemang, nasik impit, rendang, roti bom, cendol, nasik puteh pun adooo...perghhh, kira sendat la perut hari tu....tu pun mujurrrrrrr je aku tak makan semua...kalau dak harus meletup kut perut aku...kui kui kui...


sebelum tu papehal makannnnn dulu...


para chef yang sedang sibukkkkk menyiapkan juadah


 
aku yang sedang rajin...miahahahahaha...




antara para tetamu yang hadir






wrap time~!!! kemas jangan tak kemassssss...







2. Family Day @ Marina Cove Teluk Batik
sabtu dan ahad lepas [10 & 11/10/2009] aku berFD bersama rerakan ofis kat teluk batik...sonokkkk + meriahh bangat...sampai-sampai je terus check in, naek bilik tu terusss eiman tukar uniform dia...dia tak sabar-sabar nak 'berenang' dia kata la...tapi berenang hapa ke bendanya...lompat-lompat dalam air ada la...hahahahahahahaha~!!!

malam tu pulak ada dinner, ada persembahan + lucky draw + teka teki...eiman lak awal-awal dah bitau dia kena nyanyi malam tu kat stage, dan dia pun dah dok la ulang nyanyi twinkle twinkle litle star tu...kunun prektis la tu..tapi ya Tuhan...SHY ya amattt...dah half way nak naik pentas boleh pulak dia patah balik kata malu...hurrmmmm, low self confident lagik anak aku neh...pastu aku dapat cenderahati sebab dapat jawab teka teki...hadiah lucky draw pulak aku dapat multi function cooker brand FABER...ok la tu...


esoknya acara sukaneka...eiman punyaaa la awal-awal tu semangatttt nak join acara sukaneka, tapi bila acara nak mula, sebukk kata maluuu...iisshhh, sabarrr je laaaaa...mujur elham ari tu pun good boy sangattt, setiaaaa menemani mummy dan daddy dia bersukaneka...dapat la beberapa hadiah lagik...aku dan mr. hubby dapat tempat pertama acara suami isteri dalam game baling belon air tu...pastu mr. hubby dapat tempat ketiga untuk cari buah asam dalam tepung yang telah di adun...[tepung di adun dengan garam...rasenya memangggg kaw-kaw la dalam mulut tuuu...] dan kumpulan mr. hubby menang jugak dalam acara tarik tali...yang kalahhh tak yah citer la...wat malu jer...muahahahahahaha...

pastu naik atas, sekali lagik eiman tukar uniform dia...sibuk kata nak berenang...hahahahahaha..lawakkk je...pastu makan tengah hari dan checkout...so itu je la serba ringkas cerita aku kali neh...


marina cove ~ tempat penginapan aku...
aku dapat apartment 3 bilik pasai akku hangkut mak & adik aku join family day ofis aku...muahahahahaha~!!!

sojuk tak hengaaatttt...tapi eiman tetappp lenjan sampai ketar bibir...

backdrop untuk dinner malam tu...open air~! mujurr je tak ujan...alhamdulillah...
memanggg happening sangat lah kiranyaaa~!!!

aku & family bersama rakan ofis yang lain...

aku, elham & tika...

suasana malam dinner tu...BBQ & grill...memanggg marbelesssssss sehhh~!

geng ofis aku yang memangggggg happeninggg...

neh pulak acara sukaneka yang mr. hubby kalah...lari dalam guni sambil bawa bola ping pong dalam sudu...
tengok je la betapa jauhhhnya mr. hubby ketinggalan...hihihihi...


dan acara makan buah epal yang digantungggg...memangggggg le harusss kalahhh...
tengok je la siapa saingan dia...muahahahahaha...

aku pulak kalah dalam game neh even memula tu dah confident aku leading,
tapi buleh pulak lilin tu padammm...cesssshhhhh~!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...