FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

16 October 2009

Pigeon Peristaltic Nipple




hari neh aku nak cerita pasal peristaltic nipple by pigeon...nak tahu naper? sebab aku nak share dengan korang dan korang dan korang pasal puting neh...kut la ada yang se'kes' dengan aku bab nak bagi anak susu thru bottle neh...sebab mase kes elham neh dulu-dulu dia tak pandai nak minum susu thru bottle...huwaaaaaaaaaa...memangggg agak bersusah payah la jugak sebab aku kena ulang alik waktu pagi dan lunch ke taska semata-mata nak bagi susu kat dia...sian sangat tengok elham mase neh...dalam pantang lagik aku dah start kenalkan dia ngan susu EBM dan puting bagai tapi still tak jalan...siap amik cuti tanpa gaji 2 bulan semata-mata nak train dia menyusu thru bottle dan still failed gak...betapa la frustnye aku taim tu dengan keadaan aku tu...aku rase cam betapa la keciwanya aku as mummy...macam failed je aku rase taim tuh...lama jugak la keadaan cam tu...dari pelbagai jenis susu dan jenama susu; dari pelbagai jenis puting ke jenama puting dan dari yang jenis mahallll sampaii yang jenis palingg murah semua still gagal...so satu hari tu, aku gi jalan-jalan kat kompleks PKNS nun...aku mase tu cadang nak beli puting avent ganti puting lama dia...pastu aku terperasan botol jenama PIGEON neh...so aku belek, telek, kelek, kebek dan baca...memanggg menarik perhatian aku untuk mencuba...

balik tu aku try sua kat elham, mula-mula tu dia macam pelik gak dengan puting tu...siap mase nyusu tu, dia keluarkan puting botol tu dari mulut dia da dia duk la pegang-pegang dan tarik-tarik puting botol tu...memanggg kelakar je gaya dia masa tu...tapi lepas tu dia terusss laju menyusu...kalau dulu aku buat 4oz tu tak tentu lagik boleh abis, lepas try guna puting tu takat 6-7oz tu memanggg dia boleh minum dengan jayanya...so even kes neh dah berlaku 3 bulan lalu, tapi ianya adalah satu perkembangan yang bagus untuk anak aku sebab sekarang dia boleh minum susu banyak-banyak dan terusss membesar dengan jayanya...aminnnn...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...