FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

23 November 2009

Makan-Makan @ Restoran Cina Muslim Al-Munawarah



hari neh saja call my lovveeeellyyy mr. hubby tanya dia nak lunch sama ke tak...dan nampaknya ada rezeki aku nak lunch sama dengan dia ari neh, alhamdulillah...mula-mula tu duk la pikir nak makan kat mana yer...nak makan kat mana yer...pastu tingat ari tu dapat flyers pasal satu restoran cina muslim yang baru bukak neh, dekattt je kat belakang hotel concorde tu...tanya kat mr. hubby nak try ke tak kat restoran baru neh, dan dia pun kata apa salahnya...so lunch kami kali neh try la food kat restoran baru neh...

cerita pasal owner lak, owner restoran neh ialah ustaz haji muhmmad yusof ong abdullah...mantan penolong setiausaha kat MAIS satu masa dahulu...tapi sekarang neh dah bukak bisnes makanan...alhamdulillah, rezeki beliau nak berbisnes...

so far yang aku nk komen pasal service dia...pergghh tip top~! memanggg cepat sampai minuman dan makanan yang kitorang order...aku order nasi goreng seafood munawarah + fishball soup dan air epal asam boi...[melampau banyak udang & sotong dalam nasik goreng tu, kira setiap suapan tu disertai dengan udang atau sotong la....hahahahahaha...] mr. hubby lak order hotplate yee mee dan air carot susu suam...

aku nak order macam-macam menu, tapi mr. hubby kata baru balik meeting, dia tak berapa rasa nak makan sangat...lain kali kena lah aku try satu persatu makanan dia...hehehehehehehe...aku tengok tadi ada gak udang butter, shark's fin soup, ehh, memacamm la...aku pun tak hapal sebab banyakkkk naw menu depa...lebih 100 jenis menu yang depa tawarkan...[pergghhh, dah leh jadi duta neh...hahahahahahaha...]

pasal rasa lak, ok la...menepati la segala deria rasa aku neh...hik hik hik...kalau  korang ada rasa, ada perasaan nak menerai, restoran neh letaknya kat area kedai yang belakang concorde shah alam, section 9 tu, belakang bangunan sunway mas tu...errrrr, sederet la ngan restoran cili merah, restoran ayam kampung, restoran nasi king tu...kut le ada yang menerai, idak le pulak aku nak memaksa kalau ada yang tammo...hik hik hik...



k la, layan mata lakkkk yaaa...





:: nasi goreng seafood al-munawarah ::
~ komen aku 'udang dan sotong melampau banyakkkk...besh~! besh~! besh~!'


:: hotplate yee mee ::
~ komen mr. hubby 'errmmm....sedapppppp...'


:: air epal asam boi dan carot susu suam ::


:: terima kasih pada tukang bayar bill...hahahahahaha... ::





2 comments:

matjoe said...

salam...boleh saya dapatkan addres restoran cina muslim ni...saya plan nak bawa famili ke sana

:: elise :: said...

salam mat joe & salam kenal
maaf saya reply agak lambat...

restoran neh terletak kat belakang hotel concorde, building sunwaymas, sebaris dengan restoran cili merah, ayam kampung...harap membantu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...