FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

16 November 2009

Udang Masak Lemak Tempoyak



since aku dapat tempoyak satu balang besarrrrrr dari kawan aku neh, so rajin la aku masak makanan yang ada kena mengena dengan tempoyak...yang aku nak share kali neh adalah resepi UDANG MASAK LEMAK TEMPOYAK...pergghhhh~!!! sodapppp dan sangatttt-sangatttt la senang nak menyediakannya...aku saja je letak resepi kat sini...kut le ada yang nak try...hahahahaha...[ada ke? ntah-ntah korang lagikkkkkkk tere dari aku...kakakakaka...]

ulps~! lupa nak mention, resepi neh aku dapat dari opah kawan aku yang bagi tempoyak tu...resepi neh pure from perak gituk...ate kome tammo teraiii keeee? hahahaha...tapi yang the bestttt partnya ialah............aku masak guna slow cooker~!!! hahahahahaha...senang kije aku, tak yah riso nak pikir santan tu takut pecah minyak ke hapa ke kalau tak kawal api...hahahahahaha...





RESEPI UDANG MASAK LEMAK TEMPOYAK
bahan-bahan
*udang beberapa ekor
*tempoyak [off course la kan...hahahahaha]
*santan
*lada
*serai [dititik]
*daun kunyit
*serbuk kunyit

cara
masukkan je semua tu dan masak...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...