FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

17 December 2009

Contact Lens Or Spectacle? Which One?





OR


 

 hahahahahaha...buntu la beb...aku neh benarnya rabun, tapi aku tak pulak pernah pergi check mata aku kat optometrist...[rabun yang kononnya tak mahu mengaku rabun...]

tapi lately neh aku rase makin worse lak jarak penglihatan mata aku...semakin kabur...hurrrmmm, nampaknya aku kena gak la 'gagah'kan diri pergi optometrist...bila dah gini, aku pulak dalam dilemma, nak pakai contact lens ke? nak pakai cermin mata ajer? ke beli je dua-duanya? hahahahahaha...

KALAU pakai contact lens, leh la aku amik lens yang kaler hazel ka, kaler grey ka, hatta kaler green sekali pun...transform kan penampilan mata aku...muahahahahaha...TAPI...banyak pulak risiko kalau pakai lens neh, takut kena infection mata, kos bulanan lagik, kos penyelenggaraan lens tu lagik...semua neh kena amik kira gak tawww...


KALAU pakai cermin mata lak, kadang tu bentuk cermin mata tak sesuai dengan muka, silap letak, kang anak aku buat main pulak, pastu aku rase macam tak berapa nak stylo [bagi aku la...neh pendapat aku okeh...]
TAPI...kos buatnye sekali tu je, pastu maintain la pakai sampai jemu ke, sampai rosak ke, sampai kena up kan lagik power ke...


hurrmmm, think~! think~! think~! esok kalau jadi pergi optometrist, better aku tanya pendapat dia sendiri je la...pastu baru la aku boleh buat keputusan jitu...hahahahahaha...betul tak...dari dok ding dong sendiri cam neh, buat penat otak aku berpikir ajerrrr...hahahahaha...






 p.s: aku kan sebenarnya lebih gedik-gedik kepada nak pakai contact lens...hik hik hik
        B-)

2 comments:

Tika said...

alaa.. ko dah tau apa ko nak benarnya hahaha

:: elise :: said...

kak tika
hahahahaha...tu la psal..tapi saja buat semak kepala je memikir...mebi lis beli je dua2 tu...senang...hik hik hik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...