FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

23 December 2009

Makan-Makan @ Seoul Garden [Steamboat & Grill]



pada saat aku tengah fokus dan khusyuk mengadap kerja, tetiba klik ofis called tanya nak lunch mana ari neh? aku tengok jam, aik baru kul 11.++ dah fikir nak makan kat mana? hahahahahaha...

rupa-rupanya sebab klik ofis aku [thanx to my fren = helmi yang introduce tempat neh kat aku] dah planned nak ajak aku and the gangs nak makan kat seoul garden lunch tu...[plan asal nak ajak tengok wayang...ajer gilerrrr? citer avatar lak tu...mamposh 3 jam ngadap cinema...hahahahahaha, mujur last minute plan tu ke acara makan-makan....eeeiii, mak sukeeee nok~!!!]

hurrrmmmm, first time aku nak terai makan neh...dalam hati tertanya-tanya jugak memanggg true koreans ke makanan yang depa serve tu? ke ala-ala jerk...[cessshhh, macam pernah sampai korea pulok gaya expectation aku neh...wakakakakakaka...] takut juga, adakah ia memenuhi selera aku atau tak...apa pulak keistimewaannya...apa pun aku teruja juga, sebab aku memanggggggggg suka makan try makanan baru...hik hik hik...

so lunch tu berangkat la kami ke restoran neh...melangkah masuk, halwa telinga didendangkan dengan lagu-lagu korea yang agak mendayu...[pasang la lagu yang rancak skek...sorry sorry dari super junior ke atau lagu this is called love dari SS501 ke...hehehehehehe...neh lagu tangkap leleh je munyiknyer...]  tapi kira okey la jugak, macam nak membangkitkan suasana ke'korea'an tu kut...hik hik hik...

bab food depa, memangggggggggggggggggggggggg sedap...

testimoni aku: BEST KILLER~!!!

sebab aku sukak gilak ngan ngan daging-daging yang depa dah marinate tu...sedappp bangat di grill, so yummeeaaahhh okeh~!!! [name makanan neh bulgogi kut - yang kalau kat cerita korea tu depa grill daging then wrap dengan daun salad or whatever daun yang sepatutnya, then cicah kat sos then last step ngappp la kan...hehehehehehe] steambot dia pun settap...ada la kimchi, pickles cam lotus root tu, carrot...ok la...dessert pun ok, not bad...banyak pilihan...selain tu ada la salad malad jugak...

TAPI bab air agak failed di situ, derang served air sirap ~ je? ke kat restoran branch laen depa serve air laen tatau la...tapi yang kat bangsar tu depa serve sirap...APA PUN, mujur makanan sedap, air tak sedap pun tak apalah kan...hahahahahahahaha...

aku nak highlight pasal neh = bagi orang yang dah pernah sampai korea, makan makanan depa kat sana, aku tak berani lak nak jamin 100% authentic cam kat sana pasal aku sendirik tak pernah sampai korea, makan makan depa pun tak pernah...setakat tengok cerita korea ke, dengar lagu korea tu ke banyak kali la....hahahahahaha...tapi gasak la, ikut tekak aku, selera aku, kira superb la...orang laen kata tak besh ke, apa ke, ada aku nak kesahhh? aku pun bukan paksa orang len makan ikut tekak aku kan.... hahahahahahaha...
























p.s.: sampai sekarang aku terbayang daging grill tu...
settaaapp sangat okeh...

adesssss, menjejesss ayaq liuq~!!!

(>_<)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...