FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

18 April 2010

Fakta [Auta?] Pasal Aku



malam neh aku terasa nak merepek merapu meraban
hihihihihi
harap korang pun tak kisah dengan entry aku kali neh


cerita neh pasal kisah aku kekecik dulu
aku bawak 3 buah cerita dulu ok....
-
-
-
-
-
-
-
-


1. gunting rambut adik aku - tika
----
hahahahaha...lawak giler...
[aik belum citer udah gelak?]
rase-rase time neh umo aku dalam 5 atau 6 taun kut...
aku jumpa gunting kecik abah aku dalam bekas rokok dia
ala, abah aku kan isap rokok gulung tu
orang jawa kata ngelenteng tuh la...
masa kejadian tu berlaku, abah aku gi mesjid
mak aku time tu tengah sibuk menjahit
so aku bagaikan tukang gunting rambut yang profesional
gunting la rambut adik aku tuh
sikit-sikit aku tunjuk kat mak aku, "mak, cantik tak mak rambut tika?"
mak aku yang tengah sibuk menjahit jawab "cantikkkkk..."
makin bersemangat la aku tunjukkan skill aku bile aku jawab cantik tu
wakakakakakaa
yang lawaknya
tiap kali aku tanya mak aku, tiap kali tu jugak mak aku jawab cantik
wakakakakaka
padahal masa tu mak aku tak bagi perhatian pun kat apa yang aku tunjukkan tuh
akku tak ingat cemana benda mak aku dapat tau
tapi malam tu jugak la mak aku dapat tahu
yang aku maseh ingat mak aku kata
"patut la sikit-sikit tanya cantik tak rambut tika
cantik tak rambut tika
rupanya dia buattt kerja kat rambut adik dia..."

mase tu, aku dah sangattttttttttt takot
aku rase kecikkkk je aku di mata mak aku...




2. ponteng sekolah agama
----
mase neh aku darjah 5 ntah 6...
masa tu sangatttttttttttt pofuler dengan cerita gaban & kesatria baja hitam
so aku slalu la guna alasan
demam, pening, sakit kepala, sakit perut, saki kaki
semuaaaaaaaaaaaa sakittt laaa...
yang lawaknya sakit tu datang setiap rabu atau khamis je
hahahahahahaha
mujur aku masih di dalam kategori pintar lagik
[yang neh memangggg fakta...
wakakakaka, tambahan fakta aku memangg malas belajar,
kalau rajin sure aku dah jadi lawyer, majistret...hik hik hik]
so result untuk sekolah agama aku tetappppppp membanggakan
wakakakakakaka...
alhamdulillah



3. ubat kena ulat bulu adalah air liur
----
satu masa dulu, ada pokok rambutan yang rendang dan sangatttt teduh tepi rumah aku
[sekarang dah takde, kena tebang pasal nak buat jalan]
aku selalu lepak-lepak kat bawah pokok tu ngan abang aku
[ye dulu aku memang sangatttttttttttt rapat dengan abang aku]
ntah macam mana
tangan aku terkena bisa ulat bulu tu
dan telah mula membengkak
hakikatnya aku mahuuuu je nangis kuat-kuat sebab sakit? gatal? aku tak ingat
tapi abang aku pujuk-pujuk aku sebab takut aku menangis
bila aku menangis dan  mak aku tahu
sure abang aku kena marah sebab tak menjaga aku dengan baik
hahahahahahaha
so aku tak menangis
tapi abang aku sangattt cuak? gelabah? takut
dan akhirnya dia kata dia ada cara untuk ubatkan tangan aku
then dia pun ludah kat tangan aku
lepas tu dia sapu rata air iur dia tuh kat tangan aku yang terkena bisa ulat bulu tuh
yucksss~!
huhuhuhuhuhu
mujurrr time tu aku kecikkkk lagik kan?




so itu antara kisah aku masa aku kecik-kecik dulu
lawak ada, tapi memangg nostalgia sungguh
miss that moments~!

 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...