FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

18 May 2010

Contest Cuti-Cuti Di Cherating

ai nak join contest cuti-cuti di cherating

syarat - syarat penyertaan adalah mudah:-

A) syarat untuk blogger...
[ai kira blogger gak even bukan tegar...ehehehehe]

1. Sila letakkan gambar diatas dalam N3 anda & "link"kan ke N3 ini.
[okehhhh, setelll...]

2. Letakkan juga banner logo YTT pada sidebar blog anda & "link"kan ke blog kami.
[done~!!!]

3. Sila jadi follower blog ini. (senang nak update result nanti)
[sudahhhh...]

4. Create sebuah karangan (BM or BI) yang bertajuk (sila pilih salah 1 tajuk):-
(A)" Kenangan Indahku di Cherating.." atau
[ai pick tajuk ini]

(B) "Percutian Impianku di Cherating.."

5. Panjang karangan mestilah tidak kurang daripada 80 patah perkataan...(nak lebih pun boleh)
[terlebihhh sudahhhhh...]

6. Last sekali sila tinggalkan komen beserta link N3 & emel add. anda untuk rujukan kami.
[yesss sirrr~~~]


okeh ini karangan ai okeh
dah lama rasenya ai tak buat karangan macam neh
hehehehehe

ai amek kategori
A) Kenangan Indahku Di Cherating


pertama kali ai menjejak kaki ke cherating masa tu bulan 7 tahun 2007
simbolik betul nombor 7 tu kan?
tapi yang pasti kenangan yang tertinggal di sana memanggg besh untuk di kenang
kalau kali neh ai dapat menang contest dari
yang merupakan
"cash voucher penginapan di impiana cherating bernilai RM228 bg setiap pemenang..."
dapat la ai mengulangi detik-detik indah di sana
kalau dulu cuma kami bertiga mr. hubby + ai + eiman
kalau ai bertuah dengan contest neh boleh la pergi bersama si kecil kami - elham

apa yang ai nak cerita yer?
kami di cherating selama 3 hari satu malam
bertolak hari jumaat dan balik hari ahad

sepanjang perjalanan kami semua sangat-sangat hepi
semua teruja dan tak sabar-sabar nak menjejakkan kaki ke cherating
memang obvious kan kat muka kami
hahahahaha
maklumlah pertama kali ke cherating
harusss la semua excited kan...
hahahahaha


selepas check in di hotel
berehat dan melepaskan penat seharian di dalam kereta
kami keluar dinner di restoran yang berhampiran
tak ingat apa nama restoran tersebut
tapi memanggg memenuhi selera kami


balik daripada dinner, kami terus zZZZzz kepenatan
ehehehehe


keesokan harinya, kami menghabiskan masa ke pantai
bermain pasir dan menikmati pemandangan alam
memanggg besssh tawww...
series neh cakap mesjid
ahahahahahaha...
selain itu, kami juga sempat ke kuala terengganu!
dah dekat kan...


dan ai juga sempat berjumpa dengan adik ai
masa tu dia kerja kat kuala terengganu
 


malam tu pula
kami pergi ke santuari penyu cherating
hajat di hati teringin nak tengok penyu mendarat dan bertelor
tapi kelibat penyu pun tak kelihatan
namun, dapat melepaskan anak penyu ke laut pun dah cukup menggembirakan kami
begitu pun, saat nak melepaskan anak penyu ke laut tu cukuppp sayu bercampur sedih
hahahahaha
umpama nak melepaskan anak kecil mengharungi hidup di lautan bersendirian
ai sempat tau pesan kat baby penyu tu supaya bila besar nanti datang semula untuk bertelur di cherating
dan mintak dia pesan kat kawan-kawan dia juga datang bertelur kat cherating
whaaaaa...emo taw ai saat tu!!!
ehehehehehe


keesokan hari selepas breakfast
kami pack semua barang
hajat di hati nak berjalan-jalan di pantai cherating semula
tapi hujannn pulakk
so kami decide nak balik je la...
masa nak balik tu sempat jugak nak ke pantai
hujan pun hujan laaaa...tapi posing tetappp menten yer...
hahahahahaha...


apa pun memanggg puas hati dapat berjalan ke cherating
kalau kali neh ai terpilih
boleh la ai intai-intai baby penyu ai tu
mana tahu dia ada menyinggah ke pantai cherating ke
ahahahahaha...


so plisssssssss pick me yaaaa...
ehehehehehehe


(^_^)

2 comments:

yusratravel said...

salam elise,

Dah terjah & good luck! Pepun, tggu result kuar yer nnt..best bace N3..nice sharing..

elise said...

salam yusratravel

berdebar-debar tggu result keluar...
ehehehehe

(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...