FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

03 June 2010

Day 1: Pengembaraan Bermula ~ Menuju Batu Burok Beach Resort

ececececece, tajuk sudah similar tajuk upin & ipin
hahahahahaha

okesssss, memula ai nak cerita pasal famili day upis ai
kami berfamili day di batu burok beach resort, terengganu [BBBR]

ekceli upis ada buat option
option pertama naik bas, yang kedua berkereta sendiri
disebabkan jadual ai banyak nak melencong, so ai sekeluarga berkereta sendiri
ai bertolak pukul 4.++ pagi...uhuhuhuhuhu...sangat mengantuk okeh
tapi lagikkk sian ngan mr. hubby a.k.a mr. driver ai
sebab dia drive sendiri sepanjang perjalanan tersebut
harapkan ai ganti? *malu*
lesen yang ada ai dah frame elok-elok gantung kat dinding
then every year renew
tu je laaaaa

ulpsssssssss~ melalut suda
citer pasal lesen buat hapaaaaaa


bertolak awal pagi tu abang eiman lenaaaaaaaaaaaaa tidur kat kerusi belakang

 
elham pulak masa berhenti solat subuh tu dia dah terjaga...
sila abaikan muka ai yang pucat lesi itu...


banyak kali jugak la kami berenti, berenti nak solat subuh
berenti sebab nak mandikan anak-anak
berenti sarapan lagi
time bersarapan neh 2 beradik neh encem-encem, dah mangi-mangi...
 


berenti eiman nak kencing
belum campur berenti lagik sebab mami dia neh nak kenshing jugakkkk
hahahahahaha
then berenti jumpa 'kawan' lama kat kemaman
so sampai ke BBBR dalam pukul 1.++ tengahari
cuaca sangattttttttttttt panas
lepas check in, mandi-mandi dan bersiap kami terussssssss ke taman tamadun islam [TTI]
[kalau yang ikut naik bas, diorang dah pegi pagi tuh...]


cuaca kat sana sungguhhhhhhhhhhhhh membahang
sungguhhhh, rasa nak terbakar kulit muka ai taw
memanggg terik sangattttt
umat manusia pun ramai
sesakkk uolssssss...



masa naik tram neh elham dah ketiduran
lena jer even panas membahang 






habis pusing-pusing kat situ, masuk jap cafe TTI
hausssssss menggila, anak tekak kekeringan air
 dan terjumpa satu tin air
brand ISTAK produk IRAN
perisa pear
ai tak minum la, mr. hubby yang tingin nak merasa
ai minum air twister epal jer


eiman lak just minum air tin F&N jer bagi menghilangkan kedahagaan


lepas minum-minum, plan nak naik river cruise TTI
tapi tiket udah habis
so sempat bergambar je la kat jeti TTI
hehehehe
jadilaaaahhh, tak dapat naik bot dia, bergambar kat situ pun jadi laaaaaa...



pastu terusssssssssss balik BBBR dan berehat
sebab malam tu nak dinner pulak

dalam pukul 8.30 tu bersiap untuk dinner
time ni elham udah menunjukkan dia tak sedap badan
asekkk merengeekkk dan mintak dipangku/berdukung

makanan untuk dinner malam itu sungguhhhhh superbbb
ada lamb, ada chicken grill
sangatttt sedappppp




namun, tak sempat nak tunggu abes dinner ai dah naik bilik semula
elham dah buat 'konsert' dia masa dinner tuh
maybe dia tak selesa, badan dia pun ai rasa dah start hangattt je

poor my lil' elham
malam tu memanggg tak tidur lena la
asik merengekkk, kejap tido pastu jaga semula




....sambungan ke DAY 2






2 comments:

Virgo Girl said...

ala syiannye elham.. tak pe, next time your mummy bawak jalan jao2 lagi okehh. time tu tammo domom2 yer..

elise said...

syura

ameen...tu arr, harap-harap kalau ada 'next time' tu dia tak demam ke apa ke...ehehehehe...sian dia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...