FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

03 June 2010

Day 2: Sukaneka & Acara Berkuda

hari kedua dimulakan dengan bersarapan pagi supaya hari yang dilalui penuh semangat dan ceria
ecehhhh~! mandaiii je ai buat tagline sendirik~!


dan kemudian diteruskan dengan aktiviti sukaneka


ai ngaku yang neh mana reti bersukan-sukan bagai neh
masuk acara gedik-gedik pun buleh kalah tau
huwaaaaaaaaaaaa...
satu-satu acara yang ai menang boling padang je

tu pun dapat tempat ketiga jer uolsss
jadiiii laaa kan?
hahahahaha
ai rasa nasib je tu kut, tu yang leh dapat nomot 3
wakakakakaka

lepas sukaneka acara penyampaian hadiah
dapat la sehelai towel kaler ijauuuu
hehehehehe

lepas tu lunch dan terus masuk bilik
klik ofis yang laen semua dah check out dan naik bas/kereta
tapi ai sekeluarga extend lagi satu malam

dan weols pun zzZZzzz terussssssss...
semua kepenatan gamaknya

bangun dari tidur tu
weols terusssss bersiap-siap nak kuar gi berjalan-jalan
lokasi pertama tentulah pantai batu burok
sebelahhhhh jer ngan BBBR neh...



lepas tu ada lak nampak kereta-kereta kuda
eiman pun terussssssssss request nak naik kereta kuda neh
so layankan jer la permintaan anak-anak




dah kat sini kena la makan sotong goreng tepung dia...
dulu gerai tepi jalan jer
sekarang tempat dia dah cantek, udah ada tempat khas untuk penjaja



makan sotong goreng tepung neh kena lak ngan air kelapa
perghhhhh, sedapppppppppppp~!!!




lepas tu pusing-pusing jalan-jalan
singgah lak ke karnival candat sotong

macam-macam yang ada
dari gerai yang menjual pelbagai jenis barangan/makanan/pakaian
sampai la ke tapak funfair



dalam pukul 8.00 malam tu weols pergi ke klinik lee
sebelum tu dah pergi ke satu farmasi neh,
farmasi tu suggest gi klinik lee neh kalau nak buat neub kat elham
kalau sebelah malam klinik neh bukak pukul 8.00 malam
dapat la nombor giliran yang ke - 6
klinik lee neh memanggg besar
tak silap ai, ada 3 unit kedai tu memang klinik neh ajer la...
satu unit untuk pemeriksaan
satu unit untuk pendaftaran
satu unit untuk bahagian farmasi
dah tu murahhhh je klinik lee neh


lepas habis buat neub, dapat rawatan dari doktor, amik ubat dan bayar segala
terusssssssssss nak cari kedai makan
lapar okeh
jam pun dah pukul 9.++ malam
ai pun suggest pergi ke waterfront kuala terengganu


dalam banyak-banyak kedai makan yang ada
mr. hubby pilih kedai neh


pilih-pilih makanan dari meu yang ada
so untuk ai
ai amek menu lamb
[lagik? nampak benarr semalam dinner tak puas makan lamb~!]

mr. hubby amek menu sup tulang sahaja tanpa nasi

untuk anak-anak
theyols makan fish n chips jer laaaaaaaa



untuk minuman, ai pilih manggo sherbet
eiman punya jus oren


dan mr. hubby minum teh tarik kawwwwwwwww satuuuuu



maka weols pun makan dengan penuh kesyukuran dan kegembiraan
ehhhh...bukan ke ai memanggg selalu gembira dapat makan-makan? takkan nak bersedih pulak ye tak ngadap rezeki...hehehehehehe
selepas itu weols pun pulang ke BBBR dengan hati yang riang setelah kekenyangan...
dan zZzzzZZzzz bagi mendapatkan enerji bagi memulakan hari esok pula...






.....sambungan ke DAY 3



4 comments:

Virgo Girl said...

lis, nape muka you tiba2 lain? macam...macam...macam.....

dah temBUM. ye ke? ke? ke ye?

elise said...

syura


oh no~! oh no~! mebi itu ilusi optik jer...i kuwus tawwwwwwwwwwww...

*hahahahaha...tammo terima kenyataan~!

KELUARGA 17 said...

wahh..best nyer jalan2 & makan2....jeelleezzzzzz..... khihkhihkihhkihk....

elise said...

tena

tayah jeles2 la...tena pun slalu coti2, holiday2, jalan2...thehehehe...takat ganu tu sure rasa cam blk kampung jer...ekekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...