FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

04 June 2010

Day 3: Shopping Time & A Nite To Be Remembers

awal pagi anak-anak dah bangun
terusssss ajak theyols tengok pantai since dari awal datang tak jejakkan kaki lagi ke pantai
eiman memula tu marah ai sebab halfway tu ai bukak kasut kasut dan dah berkaki ayam
siap ngadu kat dedi dia lagi kata mami dia jalan tammo pakai kasut
hahahahahaha
sabo je...

sekali tu, lama-lama dia lak yang excited dapat mencecahkan kaki ke air
dipukul ombak yang perlahan
melihat umang-umang tergolek-golek menyelamatkan diri di dalam alunan ombak







lepas jalan-jalan di pantai, terusssssss pegi sarapan



dan kemudian terusssssssssss terjun kolam
eiman dah tak sabar-sabar nak mandi kolam




puas berendam
weols bersiap-siap nak pergi pasar payang
malam dinner tu ai dapat RM100.00 untuk buat beli baju batek
jadilahhh...kalau kurang sile tambah sendiri yerrrrrr...
ahahahahaha


dalam  banyak-banyak stall yang ada
ai tertarik nak singgah stall makcik neh
dia jual pelbagai jenis kuih tradsional terengganu



yang neh kalau tak silap ai namanya kuih pasung


jenis kuih kat bawah neh ai tak kenal pun, kecuali kuih peneram atau kuih kopeng kel*ng
yang tu jer yang ai kenal
hahahaha
kena tanya kak diya neh...
tapi kuih yang kaler kuning tu memangggggggggggg sedap
lembut je, inti kat dalam pun sesedang rasa
memanggg sedapppp
1st time makan neh

lepas tu shopping lagik
dan lagik
petua orang, kalau nak bershopping kat sebelah pantai timur neh kena cakap dialek depa
baru dapat murasssssssssssssss banyak
ai lak tak reti nak tawar menawar sangat
ahahahahaha
sian ai kan? kan? kan?
ekekekeke


walaupun begitu, banyak juga hasil rembatan ai di pasar payang tu
beli baju batek, beli untuk mak dan abah dan mak & abah in-law jugerrrr
see, ai memangggg menantu yang ingat mertua yerrrrrr
wakakakakaka



belum puas membeli belah
elham sekali lagi membuat konsert pecah panggung nyer
uhuhuhuhuhuhu
so aktiviti membeli terpkasa dihentikan segera dan weols pun memblahkan diri dari pasar payang
balik tu terus kemas-kemas barang sebab dah kena check out

selesai urusan check out

singgah jap cari keropok losong
ada satu kedai losong neh sedapppp bangat
dan wrapping dia pun ada 'standard' tersendiri
nama kedai neh kedai keropok lekor losong kak yah



seterusnya weols pun pun mula bergerak menuju ke cherating pula
tapi sebelum tu, singgah di restoran ibai terapung
sambil makan, sambil melihat panorama yang indah
sambil melihat masjid terapung [masjid tengku tengah zaharah] yang cantiik dan mengagumkan






ai makan nasi campur, mr. hubby makan nasi ayam
tapi masa makanan sampai ai tak le pulak amik gambar
sebab dah lapar terusssssss ngap-ngap makan
ehehehehe



lepas makan, posing kejapppp depan tasik tuh
sempatt uolsss...
ahahahaha


lepas tu perjalanan diteruskan sehinggalah weols sempat singgah di gerai lemang kijal neh
ai cuma beli 2 batang je RM 5.00
ngan beli rendang daging dia satu bekas RM 5.00
total sumer RM 10.00 jer la...
saja beli nak buat rasa...




lepas tu weols pun meneruskan perjalanan sampai la ke impiana cherating
selesai urusan check in terussssssssssssss masuk bilik


masuk je bilik terussssss makan lemang
hangat-hangat lagi tau
sedapppppppppp, lemak dan lembuttt je lemang-lemang tu semua
sekali hadap je udah abes
memasing udah laparrrrrrrrrr...
lepas berehat sekejap
terusssss ajak anak-anak turun ke pantai cherating
mr. hubby berehat di bilik setelah kepenatan drive
ehehehehehe

malam tu kami keluar dinner di naemah seafood


malam tu ai order ikan stim, kailan goreng ikan masin dan telor dadar

selesai makan, kami terussss ke santuari penyu cherating
mana lah tahu ai ada jodoh nak jumpa penyu bertelor ke apa ke kan
eiman memangg dah asik bertanya-tanya bila dia boleh jumpa penyu
sabaaaaarr je laaa...
nak jumpa artis lagik senang dari nak jumpe penyu bertelor tawww...
ehehehehehe
pepandai jer kan teori ai neh...ekekekekeke


tapi memangggg nak jodoh weols agaknya bertemu penyu bertelor neh
sebab renjer kat santuari penyu tu kata kat
kawasan impiana hotel tempat ai menginap tu ada seekor penyu sedang bertelor
vavavavavavavava
ini sudah bagussssssssssss...
memangggg satu peluang keemasan yang tak boleh dilepaskan
so bergegassssssss la ai ke hotel semula
memangggg sangat takjub-teruja-syahdu-dan ntah apa lagi perasan semua berbaur menjadi satu
bila berpeluang menyaksikan sendiri penyu bertelor



bile penyu tu dah mula nak kembali ke lautan
ai mula sayu sendiri
ntah la naper...tapi macam kesian pun ada
macam-macam lagik la perasaan ai
tatau la kut neh perasaan ai sorang kan
hurrrmmmm...


 
selesai tengok acara penyu bertelor
pentu pun dah kembali ke lautan
weols pun terus masuk ke bilik dan berehat dan zzZZZzz











 ....sambungan ke DAY 4
final episod~!


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...