FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

06 July 2010

Perbualan Di Talian Telefon




uols kan
ai nak tanya
cemana cara uols saling bercakap di telefon
okeh ai cuba bagi situasinya

RING RING
bunyi telefon sudah berbunyi
angkat gagang dan start conversation

ai: hello~~~
caller: xxxx mana? [oOoo si caller mencari si xxxx, ati ai berdetik]
ai: oOoowh dia tak ada, dah kuar...

suddenly kan yang uols dengar kat hujung talian tu just bunyi
hempas gagang dan
TUTTTTT...TUTTTT...
even sebenarnya korang tak abes cakap
neh bukan talian di handphone
yang kemungkinan

a - kredit habis

b - coverage talian tak cukup bagus

c - bateri kong

ada tak korang rase macam ai rase?

apa yang ai rase adalah
rase macam nak makiiiii je caller tuh

tak macam menyakitkan ati je ke?
tak ke uols sependapat dengan ai
caller tu macam kuang hajau je kan?
tak belajar cara nak bercakap di telefon dengan bagus
oOoowhhh, ai tahu ai pun bukan bagus
tapi at least apa yang ai belajar di sekolah dahulu
hasil didikan guru-guru ai
[dulu ada kan, subjek BM
uols ada tak kena berlakon depan kelas
buat drama/dialog bercakap kat telefon
sure ada kan? kan? kan?]

kita kena bercakap secara berhemah
cakap dengan baik
intonasi kena baik

kalau tammo dengar sore ai yang lemak merdu bak buluh perindu neh
telefon la handphone si xxxx
sah-sah dia sendiri yang akan jawab
tak le ai diserang stress
dan caller tu pun diserang ke'meluat'an yang melampau apabila mendengar sore ai tu kan?
ahahahahahahaha

okeylah, ai amik secara positive way nye
mebi caller tu

hormon tengah kacau bilau
[even muka slalu manis,
tapi bila nak bercakap kat telefon jer
cas-cas elektron yang terdapat di telefon telah mengganggu kestabilan homon beliau]

dia telah terskip sesi bercakap di telefon semasa belajar di sekolah

atau

dia dah dekat nak menoupose, tu yang asik nak kepala hangin je
[dia asik pikir angin dia jerrrr...abes angin ai neh cemana???]






nota kaki: apa yang ai boleh buat?
istighfar ajer la banyak-banyak
nak saun pun makcik tu dah tua
semuga Allah mengurniakan sifat keSABARan yang tinggi pada ai
ameen



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...