FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

08 February 2011

Alhamdulillah!!! Beliau Telah Kembali Ke Pangkuan...








alhamdulillah...syukur ya amat...
akhirnya purse ai telah dijumpai semula...
uols nak tahu kat mana? 
hehehehehe, kat kereta abang ai...
legaaaa sangat...
ye la lama purse tu ‘menghilangkan’ dirinya...
sampai naik risau dibuatnya...
last-last masa tengok
jangan pandang belakang congkak 2 tu
kan ada satu watak yang namanya
wak ketari lakonan bob ku2 tu
mr. hubby pun gurau-gurau ngan ai
kata suh ai jumpa wak ketari
mintak dia cari purse ai...

tapi dengan gurauan tu terus ai tingat abah ai...
eh bukan la abah ai tu bomoh ke pawang ke apa ke...
tapi tingat yang kes dompet abah tu hilang...
puas cari tak jumpa
so abah mintak kawan dia neh tolong ‘tengokkan’
kat mana sebenarnya dompet tu...
rupanya abah salah letak,
letak tempat lain, cari tempat lain...


berbalik pada kisah ai...
ai memang dah hampirrrrrr nak wat report polis...
sebab rase macam dah ilang harapan
nak jumpa balik purse ai tu...
tapi ai nak tunggu dulu jawapan wak yanto neh
[nama kawan abah tu]


kalau dia kata memang ilang,
so ai akan buat report polis
kalau dia kata ada,
ai nak cari sampai jumpa


punya la gelisah ai kat umah tu
menunggu panggilan dari abah ai
takut ngan jawapan yang diterima pun ada
ai takut kalau jawapan tu mengecewakan
walaupun firasat ai kuat mengatakan 
purse ai tu memang ada lagi
selamat
cuma terhijab daripada pandangan orang!
hahahahahahaha


tak kisah la lawak ke apa ke
tang mintak bomoh tu tolong tengokkan
tapi memang azab le amat kan kalau purse tu ilang
mykad ai, mykid anak-anak lagik, kad nikah, lesen keta ai
[even tak pernah drive pun kan...]
belom campor kad yang ntahapapentah
yang ai kumpul kat purse tuh
huhuhuhuhu
seksa la nak wat report polis satu hal
nak buat kad baru satu hal
huhuhuhuhuhu


dalam debar menanti tu
abah ai kol
kata wak yanto tu kepada abah ai
dalam slang javanese dia


'dompet te elisa ki orak ilang ngendi
eneng sekitar omah kakange
mungkin neng kereto kakange
mungkin neng omahe
selamet
orak enek seng jikuk
elisa ki memang lalen pasal dompet te
orak cicir, orak tibo...
kaei tempoh rong dino golek tenan-tenan...
rak payah repot sek nyang polis...'
*ada yang tak paham ke ngan penggunaan bahasa ini?*


phewwwwwwwwwww~
lega  ya amat lepas dengar penjelasan dari wak yanto tu
terus ai kol abang ai
suh carik kat kereta dia
mana tahu ada kat celah seat ke, ada bawah seat ke
atau bawah karpet keta macam kes ita tu ke
tengah ai sembang-sembang ngan abang kat tepon
sambil memberi gambaran rupa bentuk purse ai tuh


abang ai bilang


'oke..oke...dah jumpaaa daaa...dah jumpa daaaahhh...'


mau tak melompat kegirangan
bila abang ai kata dah jumpa tu
harussssssssss la kan
punya la ai hepi gilerssss
terus senyum ear to ear
sambil menarek napas lega...
alahamdulillah syuktran! syukran! syukran!


ai pon terus kol abah ai
bitau dah jumpa purse ai tuh
abah ai yang masa tu masih lepak-lepak di rumah wak yanto
terus bilang pada wak yanto tu
yang purse ai tu dah selamat ditemui
ai dengar sayup-sayup wak yanto tu kata


'alhamdulillah, kabul permintaan mu...'




ya alhamdulillah
syukur ke hadrat Ilahi
akhirnya purse ai tu
telah selamat kembali ke pangkuan tuan empunya
alhamdulillah!!!




















=)

2 comments:

ita cutevirus said...

alhamdulillah...
ehehehhe... nak mintak no fon wak yanto tu leh tak??
utk kegunaan masa hadapan.. huhuhuhu...

elise said...

ita
kite pun tak de no fon wak yanto tuh
sebab kite kol je abah
mintak abah yang uruskan sebab kite pun tak berapa kenal ngat ngan wak yanto tuh...

tak pe, nanti kite try dapatkan no fon wak yanto tuh

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...