FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

28 March 2011

Choti-Choti @ Melaka 17- 19 Mac 2011



lama giler ai tak update belog
neh bukan tahap dah naik sawang
tapi lalang pun dah mula meninggi
hihihihihi

nasib la tuan tanah tengah tak perberdaya neh
so ado tak ado je la entry nya kan...

okeh la
since macam rasa terlampau ai tak hapdet belog
ai masukkan la citer lama
ceritanya mr. hubby kena gi bengkel kat melaka
yang benarnya ai dan anak-anak je la yang berchoti
tapi mr. hubby menggigih la pegi bengkel
tapi sebab kuota mr. hubby
yang melayakkan beliau mendapat satu bilik sendiri
ai pun dengan segera dan senang ati apply coti
mau membontot mr. hubby
dan tentulah beserta bala tentera yang lainnya
yang seramai 2 orang itu

weols menginap kat mahkota hotel selama 3 ari 2 malam
hotel dia memang besh jugak la
sebab kedudukan yang amat strategik
tapi disebabkan ai malassssss nak kuar berjalan
bawak anak-anak gi mandi pool je la kekdahnya
sampai ai pun nak hetam dan kelam
akibat berjemur di tepian pool


sementara menunggu mr. daddy meng-check in

masuk-masuk je bilik
terus menerjah ke balkoni
melihat laut dan pandangan sekeliling

muka budak hepi dapat berendam dalam pool
asik nak berendam pagi petang
kalau malam dibenarkan berendam
memanggg mau berendam jugak gamaknya!

tiap kali nak berendam kolam
tapi hanya duduk di tepian sahaja

dua beradik yang sakan berendam
selepas check out di hotel
lunch dulu kat hotel
isi perot sebelum memulakan aktiviti lain
*abaikan la muka ai tu yer
hidangan buffet yang melambak atas meja tu
yang ai nampak dan berkeinginan cuma salad sahaja
uhuks!*


elham neh taim orang makan
taim tu la dia nak berus gigi
berus gigi dia ai memang simpan lam henbeg ai je

depan jeti river cruise
sepatutnya aktiviti ini diadakan pada malam kedua
tapi memandakang anakanda sekalian
kepenatan seharian berendaman di dalam pool
terpaksala dibuat pada petang hari
tapi cadangan ai
pergi la waktu malam
uhuks!


semua hero kesayangan hamba!!!
♥♥♥


elham yang excited dapat naik bot


dan tentulah eiman juga yang lebey-lebey excitednya
hehehehehehe








lepas dah selesai aktiviti tu
dan mahu pulang ke JB
bertemu keluarga mertua
tetiba baru tingat
telekung ai tertinggal!!!
huwaaaaaaaaaaaaa
erkkk, terus patah balik ke hotel
mujur efisyen pekerja dan kakitangan mahkota hotel neh
memang cekap
so dapat la ai telekung kesayangan ai semula
alhamdulillah
trimas semua!!!











nota kaki:
next entry ai citer sambungan choti-choti ai di JB pulak yer



2 comments:

♥ KELUARGA 17 ♥ said...

waa..best jalan-jalan...

kiteorg pun kalau terjah melaka selalu lepak mahkota hotel...& memang layan swimming pool malam-malam punn... lagi best sebab takde org... hehehehehe....

elise said...

malam-malam takut elham tak tahan...dia kena ada experience kena bronkitis...tu yang kena pantangkan dia dari kena situasi yang sejuk-sejuk sangat neh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...