FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

13 June 2011

Aktiviti Weekend Kami




okeh ini cerita ahad lepas
senang kata semalam la kan...

malam tu ai saje-saje cakap ngan mr. hubby

ai: esok tammo gi jogging ke?

mr. hubby: boleh jugak! dah lama tak joging...
eh, kita pegi tasik titiwangsa nak?

ai: nakkkkk...dah lama tak ke sana kan?

mr. hubby: banyak aktiviti boleh buat kat sana...

wahhh so seksisaited
siap suh anak-anak tido awal
sebab plan nak gerak dalam pukul 7.00 pagi
kekekekekekeke

tapi biasalah
waktu pagi adalah waktu puncak orang kata
so lari skek la planning kami
kunun nk gerak pukul 7.00 kan
tapi siap apa semua udah lambat
so keluar dari rumah sudah pukul 7.40 pagi



apa pun kita makan dulu
sampai sana nampak warung terusss singgah breakfast



kedua gamba di atas
menunjukkan mr. hubby sedang mempamerkan
sifat-sifat suami yang penyayang
sebab dia 'rajin' layan anak-anak makan
dan membiarkan ai menghadap makanan ai
dengan fokus dan khusyuk
miahahahahahaha

 sebelum boleh berjoging
sila stretch your bodi first
tapi abang eiman punya gaya stretch bodi
memang mengagumkan adik elham


 sedang mereka berlari-larian
ai hanya duduk di tepi-tepian
mencuci mata melihat panorama alam
ecehhhhh
ayat!

 lepas mr. hubby berlarian bersama anak-anak
dia pegi la berjoging-jogingan secara solo
tawaf keliling tasik
so adik dan abang menghabiskan aktiviti dengan
bermain kejar-kejar

 melihat-lihat tasik

 melihat-lihat semut

 melihat air pancut

 dan akhirnya berkongsi minum air setelah keletihan

dan kemudiannya
mr. hubby ajak anak-anak naik bot
aktiviti ini tidak lah boleh ai mengelak
nak tak nak kena jugak le ai join
huhuhuhuhuhu

 muka eksaited abang eiman

 muka cuak adik elham

 bile sampai tengah tasik tu
si adik dah stat cakap
'atutt ami..atutt'
sian adik
dia takut naik boat

 
 setelah buat semua aktiviti
yang berjantina lelaki
membersihkan badan masing-masing
dan tukar baju lain
seterusnya
kita minummmmmmmmmm dulu
haussss!!!

lepas tu mr. hubby ngajak jalan-jalan
jadi moh le kita ke KLCC
kikikikikikikikiki
 
 perghhhh adik pun tak hagak-hagak
dia terusss je landing bersenang-senang di tepian
malu ahkak melihat panorama ini
cepat-cepat ngajak depa masuk
tayah dah tengok-tengok tasik
even hubby ajak macam bagi isyarat jalan keliling tasik
ooOohh, ai tak larat la
ai kan puteri lilin
kekekekekekekeke

 tapi sebelum tu
bagi ai pose dulu ngan anak-anak okeh...

so pusing-pusing kat dalam
tengok-tengok barang
sebab sedar diri
ini bukan tempat ai menyopping
kekekekekekeke
tapi tak pa
kita masuk parkson dulu
kita lihat-lihat dulu
kalau ada benda yang boleh kita sambar
dan nampaknya ai berjaya menyambar
dua lai baju untuk bakal baby
cukup la dulu 2 lai
kang sok lusa jalan ke mall lain
ada alasan ai nak soping lagik kan? kan? kan?
kekekekekeke

 pastu penat berpusing-pusing
maka marilah kita mengisi perut

adik
naper buat muka macam tuuuu?

tengokkk betapa fokusnya ai makan
kuang kuang kuang


 dan setelah semua kenyang mengisi perut
marilah kita ingat jalan pulang
kerana ai pun sudah tak de enerji lagik
sampai ke rumah dah pukul 3.++
bersihkan diri
solat dan masing-masing
zZzzzzZZzzz...










 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...