FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

24 July 2011

Persiapan Raya!


pic-googled!





awal giler pulak ai nk citer pasal raya
orang baru nak shopping
baru nak survey
baru nak tempah
ai dah setel
hehehehehehehe
tapi disebabkan entry lepas ai dah citer pasal bajet
so memang ai dah cuba buat persediaan awal
mengelak dari kelam kabut di saat akhir nanti
juga mengelak dari ketidak cukupan bajet
hehehehehehe



ini adalah chechklist keperluan raya ai & famili

mr. hubby - sepasang baju melayu ~ done

ai - sepasang kurung pahang ~ done
sehelai kaftan ~ done
tinggal nak cari tudung yang matching
juga ada pepeling gedik-gedik nak beli henbeg & shoes...
okeh yang neh napsu! bukan keperluan...
errr, kalau ai beli sepasang dua lagi kurung pahang
adakah dikira napsu juga?
muakakakaka

eiman - sepasang baju melayu ~ done
4 lai t-shirt ~ done
2 lai 3/4 pants ~ done

elham - sepasang baju melayu ~ done
4 lai t-shirt ~ done
2 lai 3/4 pants ~ done

rase-rase keperluan raya anak-anak dah 90% setel
cuma nak beli kasut je lagik
jika ada duit lebey
'terasa' mahu beli selai t-shirt & selai long pants setiap sorang
okeh, yang tu kehendak
hehehehehe

mr. hubby...hurrmmmm...
tak shopping baju-baju laen lagik
slalu beli barang beliau memang di saat akhir



so itu saja...





nota kaki: ini adalah sekadar nota peribadi

5 comments:

didil said...

bestnye nak raye!!!

elise said...

tapi mami medina sure lagik sesksisated kan nk sambut raya ngan medina! dan kolek duit raya utk medina...hahahahaha

didil said...

memang excited sebab da de anak.tapi tapi tapi.kaen baju kurung medina belum beli lagikk.hehe.mentang2 nenek die yang jait sendiri.lambat je beli.hihi

NM02 said...

ai pun dah shopping sikit2

tapi kan

time pose mesti nak shopping lagik

sbb masa tu suasana nak sambut raya lagi kian terasa

acuhh!!!!

elise said...

didil
whoaaa...sure berpasang2 kan baju raya medina taun neh!


nieza
taun neh ai mahu duduk rumah saja sepanjang pose *kuhnunnya-so-wait-n-see-samada-ai-memang-akan-duduk-rumah-tanpa-soping2-lagik...*...tak larat pulak nk mengharung lautan maknosia ngan pewot boyot...ekekekekeke...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...