FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

01 November 2011

Menjelang Hujung Tahun






hari ini sudah masuk bulan november 2011
dan bakal melangkah ke tahun baru 2012

ayat biasa orang sebut
'cepat betulll masa sekarang berlalu yer'
'eh eh eh pejam celik, dah masuk hujung tahun yer...'
...dan demi masa, sesungguhnya manusia itu dalam kerugian

eh tetiba feeling ustajah kan
tak pe la sesekali bagi la can kat ai kan...

okeh off topic kat atas
itu cuma selingan
sambil mengingatkan diri sendiri

topik yang ai mahu utarakan pada masa ini adalah
ececececececece
macam la orang nak tahu sangat kan
topik perancangan di hujung tahun
-
-
-
-
-
-
hujung tahun ini selain busy mengadap baby kecil - eqbal
banyak juga perkara lain yang perlu disettle kan

buat masa ni
perancangan ai mahu buat kenduri akikah
untuk baby kecil ini
duk intai-intai tarikh di kampung
tepon mak dan abah 
dan sms berkali-kali untuk mendapat tarikh yang pasti
bulan november full - mak sms
ai pun sedikit hampa
tak lama tu ada sms masuk lagik
mak sms semula membuat ati ai kelegaan
ada satu tarikh yang free 17 disember karang
so mungkin tarikh tu kami akan buat kenduri akikah untuk eqbal
so settle
dan dah bagi abah duit untuk beli kambing
dan dah bagi mak sedikit wang beli apa yang perlu

selain itu
mahu juga soping moping untuk barang keperluan eiman
maklum lah anak teruna ai tu 
bakal menginjak ke alam persekolahan tahun depan
dalam kepala ai
mahu beli baju sekolah kebangsaan 
baju sekolah agama
kasut/stokin
beg
alat tulis
etc etc

juga mencari pak/mak supir untuk menyupirkan eiman 
dari sekolah ke taska
dari taska ke sekolah
dari sekolah ke taska
haaaaaaaa...gitu

juga penyediaan bajet untuk pendaftaran elham dan eqbal di taska
fuhhhhhhhhhhh...
*sambil kesat peluh di dahi*



rasa-rasanya bila semua list kat atas  ni dah selesai
baru la lega perasaan ai - as a mommy la

dan selain itu teruja juga mahu hadir ke 
hari konvokesyen + mini oncert anak-anak
yang bakal berlangsung pada 12 november nanti
habis pantang 16 november
tapi mr. hubby duk ajak-ajak pegi
ala, mami duduk je dendiam kat dewan nanti
wahhhhhhhhhh
kemain mr. hubby bagi cadangan yang menggelinjak kan kegedikan mami
hihihihihihi
so tunggu la nanti
sama ada ai mahu pergi atau tidak

juga teruja mahu hadir ke hari orientasi eiman pada 19 november
wah wah wah
sangat eksaited kan anak mahu melangkah ke darjah 1
sebenarnya
ai sebak jua
tak sangka anak teruna ai sudah besar
huk huk huk
abes takkan nak depa kecil saja kan?
apa lahhhh




sekian cerita ceriti ai hari ini
*penutup asik la skema, ari neh ubah skek*




0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...