FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

20 December 2011

Penang!!!


hari pertama
----------

bertolak agak lewat
banyak benda nak kena setel ari tu
ari tu la baru tingat nk beli buku sekolah agama eiman
sebab ari tu gak le ari  last day nya
baru nak antar kain baju ke dobi untuk dry cleaning
padahal plastik baju tu ai dah bagi mr. hubby 2-3 minggu yang lepas
pegi ke klinik dulu untuk check up eqbal
risau pasal dia tak berak 2 ari dah
huhuhuhu
so memang pack jadual sebelum boleh bertolak
lepas tu singgah kampung jap amik mak
kemudian terussssssssss la weols ke penang


mr. hubby cum mr. pilot cum mr. dot dot dot

minik mr. pilot dan little co. pilot

ahli-ahli jemaah yang lain

perjalanan smooth cuma trafik bergerak perlahan sebab hujan
namun alhamdulillah
perjalanan lancar walaupun tiba agak lewat ke penang
check in selepas maghrib 
mandi-mandi dan berkemas
dan masing-masing tertido awal
mungkin kepenatan dalam kereta





hari kedua
----------

pagi-pagi mr. hubby dah kena attend bengkel
so yang kena tinggal neh layan breakfast dulu
lepas brerakfast
eiman dan elham dah tak sabar-sabar nak bermain air
so layan sekejap la kehendak anak-anak

anak dugong terdampar...
hahahahahaha

main air sampai tak mo naik atas dah

dah penat main air
mari kita keluar
menjalankan misi mencari jeruk buah-buah di pasar chowrasta
dan weols yang pertama kali datang ke sini
harussssssss sesat barat mencari jalan
lagi-lagi jalan kat sana kebanyakannya jalan sehala
yang drive keta ika, co pilot ai le
nak pulak time tu gak le gps tak dapat signal
sekejap-kejap 'pencarian satelit bermula' -papago
tapi tak dapat gak signal
tak pun 're-calculating' - garmin
memang rase nak je ai hempas-hempas je alat gps tu
guna alternative 3 pulak
bertanya orang 
dan alternatif ke 4 redah ikut suka
hahahahaha
yang bertanya orang tu ada sorang lady neh
alasan tak boleh blah
kalau tak mo tolong tunjuk arah tak apa
tapi alasan
'maaf, saya pun baru di sini'
kalau pun kau orang baru
sah-sah dia drive keta sendiri
pakai plate P pulak tu
tak apa, dah dia tak mo tolong
but
guna alasan lojik sikit boleh?
*sigh*

dan setelah berpusing-pusing berpuluh kali
jumpa jugak pasar tu
dan yes ai dan ika hampir hapal jalan kat georgetown tu
hahahahahaha
selesai membeli borong segala
makan char kuew teow segala
balik ke hotel semula pun harus berpusing 4-5 kali dulu
huhuhuhuhu

sampai hotel masing-masing penat dan tidor
petangnya bersiap-siap nak ke batu feringgi pula
tapi jalan jammed ya amat
tu pun ai kira awal juga bertolak
masa ai balik tu, jammed berganda-ganda dari waktu yang ai pegi tu

malam tu terasa nak try nasi kandar beratur
tapi udah namanya pun beratur
ai dan mr. hubby tak de pulak kesabaran nak beratur lama
mau try nasi kandar line clear pun kemain panjang orang beratur
so mari lah kita makan nasi kandar pelita sahaja
sodap juga sampai menjilat jari
hahahahaha




hari ketiga
----------

mari kita mulakan hari dengan nasi kandar line clear
kata 24 hours
harussssssss pagi pun sudah tersedia
so merasa jugak la nasi kandar line clear
kalau tengok kondisi kedai memang tak berselera
tapi sebab tapau makan kat hotel
berselera la juga
makan sampai habis!
ahahahahahaha

lepas breakfast layan anak-anak main air lagi sekali

puas main air
balik ke bilik 
berkemas mana patut dan terus check out

destinasi pertama yang diterjah adalah
rumah kelahiran p. ramlee
eiman pun sekarang dah menjadi 
peminat allahyarham tan sri p. ramlee tau!

 oh gemuknya pompuan di sebelah kiri itu



kemudian kununnya nak singgah makan-makan kat padang kota
tapi boleh pulak ari tu jalan tutup 
pasal ada program apa ntah
yang ai tengok dari jauh berderet-deret orang naik beskal
huhuhuhu
melepas peluang nak makan-makan sambil ngadap laut kan

jammed! sangat benci...
 oleh itu
marilah kita pulang sahaja
ada rezeki di lain kali
mungkin akan merasa makan-makan di padang kota

gud bye penang!
sampai kita bertemu lagi




sekian


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...