FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

29 April 2012

Measles


eqbal da demam since isnin 23.4.12 tu ari, panas sangat dan kemudian beransur sembuh, tapi khamis demam balik dengan kuar bintik merah kat kawasan muka...disebabkan ai sangat risau, kut mana tau dokto salah bagi ubat ke, simptom penyakit lain ke, hubby ajak pegi klinik lain, dan doktor tu cuma tukar antibiotik dan kata bintik merah itu cuma ezcema walopun ati ai sikit ragu ragu...tapi sapa lah ai kan untuk menyangkalnya...jumaat tu bintik merah masih ada, panas badan pun masih ada, tapi makin mencuakkan ati ai is, eqbal start cirit birit pulok...walopun cuna dua kali tapi ati ai da start llibang libu...huhuhu...memula ai sangka cirit birit tu sebab panas dalam badan je, don't panic, tunggu esok, tapi esoknya cirit birit makin worst, so marilah kita ke hospital, at first nak ke SALAM, tapi last last hubby kata jom gi hospital sungai buloh dan ai berkata baiklahhhh...mujor eiman dan elham tak ada kerana pulang ke kampung, jadi nak berlama lama menunggu giliran di hospital kerajaan pun tidak mengapa...

kat hospital cek darah segala, buat test oral, dan nak wat urine test...tang urine test tu tak buat, terus skip, pasal berjam jam nunggu eqbal kencing, tammo pulak dia...tapi since blood test dia menunjukkan ia bukan simptom denggi, ai is veri de lega! :-)

so dokto kata stop segala antibiotik yg selama ni doktir klinik bagi, just continue ubat demam je dan monitor suhu badan eqbal supaya tak menjadi terlalu tinggi...dan klau measels tak berkurang, dan pernafasan eqbal nampak cam semput, doktor suh bawak ke spital dengan kadar segera...okeh itu jer cerita eqbal terkini...harap harapnya cepat la sembuh

oh ya, hospital sungai buloh ada called ai ari ahad tu, rupanya nak confirm kan ia memang measels sahaja, dan derang nak rekod demam measels eqbal ni dengan pihak jabatan kesihatan negeri untuk dibuat pemantauan...hurmmmm, efisyen!

Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comments:

didil said...

alaa..shiannye eqbal.tapi rilek je muke tu eh kak elise.hehe

elise said...

hok hek hok hek gak dil, cuma pas letak calamine lotion tu sejuk skek, bertenang skek dia, pastu sambung lagik hok hek hok hek, sian diaaaaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...