FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

14 May 2012

Stori Mori EBM!





ai rasa kebanyakan mommy-ibu-mama-emak-umi atau apa jua panggilan nama
sure akan rasa stress bila stok EBM merudum
so do ai!!!
huhuhuhuhuhuhu
terkadang stok banyak dan melimpah ruah-alhamdulillah
tapi terkadang setok boleh juga merudum
bab susu merudum ni boleh dipengaruhi oleh pelbagai faktor
hurmmm, malas mau ulas...
hahahahaha
sowi

ai just nak berkongsi cerita saja apa yang ai buat untuk maintainkan penghasilan susu
based pada pengalaman ai la yer dan pengamalan ai sendiri

1. no ice, no ice and strictly NO ICE puhleaseeeeee
ice ni BAD tau, veri bad...
selain buleh memboncetkan pewot yang suda sedia boncet
ia juga boleh membuatkan susu badan kering...
huhuhuhuhuhuhu...
so kalau dahaga
sila togok air suam sahaja banyak-banyak!

2. horlicks ho ho ho
yang neh ai amik setiap pagi
kalau tak pagi malam
kalau rajin sila minum pagi petang siang malam
hahahahahahahaha

3. longan kering
yang ni memang sedappppp
manis manis buah gitu
kalau rajin sila rebus
kalau malas sila rendam ngan air panas
owhhh nikmat!
lagi nikmat dari minum cendol
[eh ye ke? ok tipuuuuuuu
cendol sedap nikmat dia lain
tapi air longan ni sedap nikmat dia lain
lagik nikmat kalau tengok penghasilan susu sangat memberangsangkan
percayalah~~~]

4. sila jangan selalu biarkan diri dalam keadaan stress
ya itu juga petua nya
jangan biarkan pikiran dan bodi dalam keadaan stress
kalau stress kena cepat-cepat kawal keadaan dan kembalikan pada mode normal

5. berdoalah!
yupe! kena slalu berdoa
berdoalah supaya susu kita sentiasa banyak untuk keperluan anak
tak kira lah dalam bahasa arab ke, bahasa melayu ke, bahasa inggeris ke
atau kalau nak bahasa jawa ke, banjar ke sekali pun
sesungguhnya Allah Maha Mendengar



setakat ni
5 perkara tu la yang ai selalu amalkan
ada juga cara dan petua lain yang terkadang ai amalkan
yang tu ai kan update kendian okeh
=)












0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...