FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

17 July 2012

My Conversation About Fish With My Elham








kasik letak gamba fish baru feel
padahal gambar pun googled je kut
miahahahahaha



sambil tunggu abang eiman balik dari sekolahnya jam 6.35 petang
ai dan elham serta eqbal tegak berdiri di tepi kolam
yang dibina di tepi kantin sekolah sk raja muda
sementara hubby menghirup teh tarik dan makan kuih muih yang dibeli dari kantin sekolah
suasana agak sejuk dipetang hari selepas hujan nan lebat sebelumnya
[wahhh, drama sungguh penceritaan ai kan]

tetiba elham bertanya: mami, fish ni mana rumah dia?
ai pun dengan yakin berkata: fish tak ada rumah, dia memang duduk sini
elham tetap tak berpuas hati dan bertanya: tapi kalau fish tu kena ujan acaner? syian dia nanti demam...
adoiiiii, concern sungguh la kat fish tu takot jatuh sakit kena air ujan
yer la, mebi dia ingat pesan ai, jangan main ujan, nanti sejuk selesama

padahal
air ujan tu dah rahmat dari Tuhan
yang sebab  jadi sakit sebab masa nak turun kat bumi
air tu dah kena pencemaran yang pelbagai
jadinya kena kat maknosia yang lemah antibodinya
demam la, sakit la apa lah kan...

suasana sepi kembali

tapi elham memberi pernyataan begini:
tengok fish tu mami, dia lenang-lenang pastu minum air...

mebi dia tengok mulut ikan tu bukak katup sambil berenang ke atas menghirup oksigen
[ya kah? belasahhh]

dan last sekali dia cakap:
mami, syian kan fish tu, dia asyik bashah je kena air...
yang ni ai bitau dia: iyer, fish tu memang kena duduk dalam air,
tu yang basah, dia tak pa duk dalam dalam air, sebab dia memang kena duduk dalam air...

okeyla, untuk kekanak yang berumur 3 taon setengah
kira pandai dan kreatif beliau berfikir
syabas!


























0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...