FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

02 October 2012

Makan-Makan @ Ais Kacang 61







selalunya pulang ke kampung halaman yang mengambil masa selama 2 jam, ai dan mr. hubby suka menambah aktiviti makan/minum tak kira la kat restoran hatta gerai sekali pun...kali ni weols sempat singgah ke restoran ais kacang 961...kedainya dicat warna ungu pekat, dari kejauhan memang warna menangkap perhatian lah!

review tentang ais kacang: ais kacangnya super sedap! sepiring ais kacang pun tak cukup rasanya! mulanya ai terfikir juga, tak tumpah ke ais kacang ni kalau dihidang di dalam piring? memang tak tumpah lah! agaknya tak sempat tumpah kat meja, dah tumpah dulu dalam perut, ahahahahahahaha...okeh tak lawak! lagi pun tentu owner kedai ni dah buat kajian *kajian la sangat kan* tentang ketumpahan ais kacang tu kan...

review tentang mee udang: owhhh sedap! dan it is a big portion actually, memula tu waiter cakap mee udang ni banyak, ai tot banyak mana lah mee udang ni, hampir mentamak nak order 3 mangkuk, mujurrrrrrrrr tak order, yang 2 mangkuk ni pon mengah nak ngabeskannya! mee udang dia kena la ngan rasa dan tekak ai! suke! suke! suke! mee udangnya cuma ada 4 ekor jer, tapi saiznya adalah  sebesar 2 jari, memang besar lah, pakai udang gred A gitew! tapi kalau banyak lagik udang tu lagik bagus! bagi perut yang bersaiz kecil, ai advise uols share la, sharing is caring katanya, tapi kalau pewot jenis buntat, ai yakin uols buleh habiskan sekali hadap jer mee udang tu...tihihihihihihi

review tentang nasi ayam: ini pon sedap! hoihhhh, apa ajer la kan tak sedap kat tekak ai ni, sentiasanya la sedap...hahahahahahaha...nasi lembut dan ayam pon enak, walaupon eksesori dia kurang, tadak daun salad dan hirisan timun, untuk yang particular tentu mereka rasa nasi ayam ni macam tak cukup sifat, hehehehehehehe, tapi bagi ai ianya tak mencacatkan lagik keenakan untuk menikmati nasi ayam ni

overall makanan sedap...dan jumlah yang perlu dibayar bagi 2 piring ais kacang + 2 mangkuk mee udang + 1 set nasi ayam + 1 gelas teh ais + 1 cawan teh tarek is RM40.++

walaupun harganya bit pricey but still worth for me, yes for me kalau tak pun pada orang lain pasal incek hubby yang kuarkan duwet dari wallet beliau, so ada aku kesah? ai bedal sajok la...hahahahahaha, eniwei, thanks darling, len kali leh singgah lagi, tihihihihihi :-)


Published with Blogger-droid v2.0.8

4 comments:

Izza - Jiejah said...

dekat tg karang kan lis
aritu masa blk kg ada ternmpk tp lom smpai seru nak singgah hahah

lagipu aritu hunting for cendol ngeee

elise said...

kak jah
kisaran ais tu halus jer, sekali suap rase dah habis kena telan
hahahahaha
bebudak ni slalunya tak abes pom makan ABC, kali ni licin!

before poser ri tu pernah makan kat cendol borhan, tapi sebab tak amik gambar, tak besh pulop bercerita tanpa gambar kat belog...hahahahahahaha...walaupon ai bukan le blogger tegar...kikikiki

Mohd Shafwan said...

sedapnya

elise eijal said...

mohd shafwan
memang sedap! ai pon suka sangat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...