FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

30 November 2012

Jalan-Jalan Ke MAHA 2012

*iklan jap: sapa yang belum ke MAHA 2012 sila la pergi dan sediakan duit banyak!

ehhhhh, best la pergi ke MAHA, first time jejak ke sini...tu pun sebab kawan ai ajak ke sana, kalau idak mau tak pernah jejak ke situ *sadis* tapi adalah penat yer nak tengok semua benda, nak lihat semua tempat, nak belek setiap satu...pastu nak gerak dari tempat ke satu tempat adalah menggunakan bas, train, tramp...yang bas tu semuaaaa adalah penuh dan bas pergi ke dewan dan pavillion tu semua...ai yang cuma pergi area ternakan dan nanas pun dah lenguh kaki, tabik la yang sanggup meredah kesesakan, siap bawa anak kecik pulak tu *sampai ai rasa sian pulak tengok baby berpanas segala...huhuhuhuhu*, panas lagik, merebut bas.train.tramp segala...fuhhhhhhhhh, dabel tabik! toing toing...

area tapak ternakan kut namanya, kagummmm tengok baka lembu yang besar...bagi ai sangat besar! pastu ada pulak baka lembu limousin la, brahman la...baru le ai tahu, selama ni yang ai tahu lembu jantan dan lembu betina jer *cetttttt!*, nampak ada jual rabbit, hamster...tingat anak anak, agaknya depa suka kut ada binatang belaan, tapi bila pikir balik, kang akhirnya ai yang banyak membela...tak jadi la beli, cepat cepat pendamkan hasrat tu, tunggulah depa besar, dah pandai cuci cage, mandikan, bela segala...hehehehehehehe...ada jugak buat acara lelongan binatang ternakan, sapa yang teringin nak bid tu boleh la sediakan ongkos secukupnya ya! kat sini sempat la tengok demo masakan kerabu kulit lembu, sedap tapi sangat pedas bagi ai, pastu sempat jugak beli meatball, pun sedappppp! ehhhhh, apa ajer yang tak sedap kan! haaaaaa, satu lagi yang gambar peace tepi kandang lembu tukan, benonya tu muka cuak...muka berani berani takut...ikutkan persen lagik banyak takut kot, hahahahahahaha, tetiba ai nak bergambar tu la lembu tu dok rodok rodok pagar tepi tu, veri the cuak...ni pon bergambar ntah kali ke berapa baru menjadi muka ada sinyum...kalau dak, aishhhhhhhhhh...sian betul minah yang pakai baju itam tudung belang belang tu...hahahahahahahaha...pastu naik tramp nak ke laman nanas pulak...tramp pun sesak la sangattttttt, tapi sebab kurus *perasan kuruskan* ai selit selit jugak la naik...hahahahahahahahaha...

tak sesia ai jengah laman nanas, turun tramp dengar mc tengah buat teka soalan nama penuh dan alamat lembaga perindustrian nanas malaysia nih...apa lagi, terussss la ai tuju kaunter dan jawab...hahahahahahaha, yang benarnya ai pun cuma baca jer dari pamplet yang kawan ai bagi...tengah nak jawab tu la member hulur pamplet, ai baca ajer la dari situ...dan harus la ai dapat hadiah sebab skrip tepat, bahahahahahaha...terima kasih mpib! ewahhhhhhhhh...ehh, terkagum tengok ada frozen food murtabak nanas, tapi tak berasa sangat pun nanasnya, tapi masih sedappp...kawan ai borong murtabak nanas! suka benar dia ngan murtabak nanas tu...

lepas lepak situ nak pergi area dewan segala, yang lebih happening katanya, yang ni kena naik bas, tapiiiiii...bas 3,4,5,6 kali lalu pun penuh! malas nak tunggu lagi, maka balik ajer la kami...nampak juga laman padi, tapi...ehhhhh tak larat la kaki nak tawaf lagi, balik ajer la! sebelum tu sempat gak belikan baka mangga harum manis yang klik upis kirim, dan beli sedikit buah buahan...beli juga oblong burger 3 biji RM10, so cheap laaaa...dapat lak air mineral free...sedapnya oblong tu, makan tengah lapar dan panas panas lagi pulak...

sekian...
*blur, tatau nak letak ending apa*

Published with Blogger-droid v2.0.8

2 comments:

Mohd Shafwan said...

Maha tutup bila ye? setiap hari ke buka? last date bila?

elise eijal said...

mohd shafwan
MAHA 2012 ni start dari 23 nov - 2 dec :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...