FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

18 December 2012

Hati Tak Sama Muka


h-a-t-i.t-a-k.s-a-m-a.m-u-k-a



terbaca status seseorang yang boleh ai bilang ' seorang kawan' walau pun tak pernah bersua muka *u know who u are* dari FB...terus agreed 200%! yupe, kekadang orang suka buat andaian terus...tengok muka sombong je, mula la gossip oang tu sombong la, garang la, tak senyum la...hoihhhhhhhhh! kalau yang suka jump to conclusion tu friendly sangat...naper tak tegur dulu kan?

okeh ai slalu kena macam nih
sigh -___-

tension kadang tu...yer, air muka ai mungkin nampak sombong, muka nampak garang, muka nampak serius...tapi takkan ai nak menyengih all the time? dan yang kalau friendly sangat tu...kenapa tak mau tegur dan say hi dulu? pastu gossiping, buat cerita ai ni sombong...what? haihhhhhhh!!! tapi apa nak buat, ai can't please everyone...

sekurangnya yang muka garang ni tak bother nak cerita hal orang...nak kisah orang tu muka ketat ke, muka garang ke, do ai care? setiap orang mungkin jalan ceritanya berlainan, mana tahu hari tu moodnya swing? mana tahu ari tu ada masalah? mana tahu hari itu dia tengah menahan sakit senggugut? mana kita nak tahu kan? so please jangan suka bersangka-sangka! sangka baik tak apa...itu memang digalakkan ya... ^___^

bagi ai, kalau orang tu dah tegur dulu then buat sombong jugak, padan la nak cop orang tu sombong, or eksen! ni tak tegur pun, say hi pun tidak or watsoever, terus nak buat gossip! amboi amboi amboi *terus jadi AA sambil kuarkan jari kelingking!* 

orang lama kata, tak kenal maka tak cinta! oleh itu cintailah diri ai seadanya...hati ai baik tau...hak hak hak tuihhhhhh!












p/s1: seorang teman berkata, dah kenal ai ni, tak benti nak dengar ai pot pet pot pet all the time! terlebih peramah rupanya, see?

p/s2: it is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not 

p/s3: don't judge a book by it's cover

p/s4: to know me is to love me

p/s5: being nice has nothing to do with being two-faced, cause kindness comes from the heart, not from the face




10 comments:

Cik Muda said...

hihi....

tu pasal.. Wajah ni tak mencerminkan segalanya kan...

tp u perasan tak, ada sebilangannya yang suka berkawan sebab chantik or hensem... yang muka tak de market ni kureng nak kawan... sbb pikir dia tak howt or tak urban la konon..muka kampung lah katakan......

eee tak baik mcm tu... tah2 muka kampung ni la penyeri dikala sunyi taw..kan kan kan....

Sidratul Muntaha said...

huhuh..
dulu selalu kena
lps keje uia ni
mmg ari2 kena basuh dgn ustaz aand boss
so..rajin2lah senyum selalu..
sekalipun tak ikhlas..
impact?!
umur dah 30
students and HOD department2 alin pun mati2 ingat aku baru 26!
rasa nk pitam.
then..
bila bagithu dah kwin and ade ank 2..
lagilah tak percaya..
apepun..
sonyum itu sodokah
tpi pernh jugak bila tersangat stress..
muka mmg bangsa mcm ko jugak
muka bengis tpi ati agak kiambang la jugak..
ade student mgm takut la nka tegur tkut kena jerkah.
hohoho..
dari situ bnaru kuthu mmg org tkut dgn airmuka ku secara semulajadi..

*apepun,janji tak kaco or.org kita kan mudah melabel and menilai.
huhuuh

elise eijal said...

cik muda
kan? raut muka seseorang tak menggambarkan hatinya...

orang suka bersangka sangka...tak baik gitu...orang kata berkawan biar ikhlas, jangan kerana wajah, jangan kerana latar belakangnya...macam tu cuma nak amik kesempatan kan?

apa pun, biarlah jadi diri sendiri, itu yang terbaik :)

elise eijal said...

sidratul muntaha
hahahaha, senyumlah slalu itu sarikatanya...

bagi ai, kalau orang dah tegur tapi masih sombong patut jugak nak cop setepek kat orang tu sombong, tapi kalau dia pun muka masam kelat, ada lagi nak kata orang lain sombong? haihhhhh...

RIZAWATI ABD RAHMAN said...

ish, elise xsombong eh
dh lama bkawan ngn elise
sebaik ummat!
^___^

elise eijal said...

watie
hahahahahahaha! gelak besar ai baca komen ko nih! thanx darling~

NM03 said...

blom kenal, dah kenal tak larat nak main tepuk tampar... kannnn

abah khalisha said...

btl tu sesetengah tu ckp tgk muka macam sombong je..cuba cakap dan kenal dl..baru tau kan

elise eijal said...

nieza
kan? kan? kan? cubalah kenal dulu personalitinya betul tak?

elise eijal said...

abah khalisha
yupe, sesetengah orang tu suka sangat bersangka-sangka...tapi apa nak buat, kita tetap tak boleh nak puaskan hati semua orang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...