FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

27 June 2013

A Short Trip To Ho Chi Minh City, Viet Nam - Day 1





a veri short trip...seriuosly? yes, ai pegi cuma 2 ari 1 malam jer...
orang lain pegi 3-4-5-6-7-8-9-10 ari...
fuhhhhhhhhh, mampu uols pegi cuma 1 malam? hahahahahaha

pegi 23 jun 2013, flite pukul 12.00pm
terpacak kat lcct pukul 10.30am

naik airasia jer...
bila dipikirkan rugi tak amik tiket mas masa matta fair ari tu...
cuma rm499 pegi balik...
dah tayah pikir pasal meals, tayah pikir pasal luggage...
rugi tak rugi benda dah lepas, tayah dikenang!

nih dengan cik farah wahidah - opismate ai
single but not available
hehehehehehe
saja bitau awal-awal sebelum ada yang bertanya

sampai ke bumi viet nam ni lebey kurang pukul 2.00pm waktu malaysia
sila lewatkan 1 jam waktu di vietnam

dinasihatkan naik teksi dari company ini
vinasun taxi - bermeter
so tak de kes penipuan di situ

ai-shaz [bff farah]-farah
dalam teksi menuju ke hotel

pemandangan dari dalam teksi sebelum sampai ke hotel
sana-sini-situ-sinun banyak yang naik motor
bingit dengan hon jer
pon! pon! ponnnnnnnnnnnnnnnnnn!

tengok wayar depa tuh
fuhhhhhhhhhhhhhhhhhh, hebat! dasat!


mesin ATM letak tepi jalan jer cam nih
kalau kat malaysia dah lama kot kena kopak
huhuhuhuhuhuhuhu

tambang teksi sampai ke hotel
138,000.00 vnd
baper belas hengget je dalam malaysia
kira la sendiri kalau duit RM1 = VND 6,800

hotel yang di book terlebih awal 
selesa, ada pili dalam toilet, yang penting ai tido pun lena

ada tivi
siaran viet nam
pasang la jugak walaupun tak paham
agagagagagagagagaga

bersih, katil empok, luas dan selesa
wahhhhhhhhhhhh, lebey-lebey lak ai promote hotel nih
bukan dapat komisyen pun

kedai makan hajah basiroh yang femes dikalangan warga malaysia

menunggu order tiba di kedai hajah basiroh
kopi ais sangatttttttttttttt kaw
ohhhhhh, terasa-rasa kat tekak kopi ais viet nam
nyamsssssssssssssssssssssss

duyan-duyan duyan
duyan vietnam sangat gemok!

besar-besar tembikai duyan sana
sedappppppppppp sangat
hahahahahaha
dah nama duyan mana yang tak sedapnya kan!
memang puas ati beli sebab duyan gemok

mangga-mangga-mangga!
beli kali pertama sebiji VND35,000
kali kedua beli dia nak VND50,000 sebiji
cetttttttttttttttttttttt!
terus weols blah beramai-ramai

gemok-gemok-gemok mangga viet nam
segarrrrrrrrrrrr tengok mangga yang gemok dan dilapisi ais batu
tapi agak masam... 
fren ai makan tak abes pun

pasar ben thanh...ai am comingggggggggggggggg
cuma jalan kaki 2-3 minit jer dah sampai dari hotel

 aktiviti shopping pun bermula
sila rambang mata dan sediakan wang secukupnya!

section kasut-kasut-kasut
banyak pilihan
ada yang kita boleh pilih design then terus diorang buatkan


section kain-kain-kain
cotton-lycra-chiffon
semua canteks dan murah

ni section fixed price
no bargain, no discount
sepi sikit section nih
tapi kalau nak selesa tak berlaga muntot
sini lah tempatnya
agagagagagagagagaga


pasar ditutup jam 6.00pm waktu viet nam
waktu malaysia adalah jam 7.00pm

-------------------------------------------

then ini pula aktiviti sebelah malam
ke pasar malam ben thanh pulak
punnnnnnnnnnnnnnnn banyak pilihan

bag! bag! bag!
sila piley mau yang mana

kraftangan hasil orang viet nam
comel belaka
tapi kalau ai beli tak sempat nak jadi barang hiasan
jahanammmmmmmmmmmmmm!

intai-intai baju kurung ready made
nak plain, nak buh beads, nak buh lace
sila pileyyyyyyyyyyy

puan kama yang suka amek gamba
sebahagian gamba ai cilok dari fb beliau
muahahahahahahaha
ai love u veri strong lah kama!
agagagagagagagagaga
bodek itu harus!

buah kat pasar malam
siap sedia untuk dingap
besor-besor buah kat sana
pakai baja apa lah agaknya nih?

pulut kot?
pelbagai warna
tapi takot ai nak try makan
ehehehehehehehe

salah satu bangunan yang mirip menara TM
sapa tiru sapa nih?
mih mih mih

tugu apa ntah
ai tatau pun tapi nampak cam koboi naik kuda
ngahahahahahahahaha


penat tawaf pasar malam ben thanh
balik hotel zzZZZzzzzz tido lena!














tips dari ai
ada 3 jenis matawang yang boleh digunapakai kat sini
MYR, USD, VND - semua pun boleh diguna untuk berurusniaga
tapi bagi ai better guna dalam MYR atau VND
mungkin VND agak susah dan keliru sikit
tapi senang kalau nak mintak discount



kat pasar ben thanh ati kena kebal sikit
sila tawar menawar
kalau harga tak best uols blah jer
lantak la nak maki ke apa
macam ai, lantak le nak maki apa pun
sebab ai bukan paham
ngahahahahahaha
















0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...