FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

28 June 2013

A Short Trip To Ho Chi Minh City, Viet Nam - Day 2




mujo pegi 2 ari jer
kalau tak mau banyak kali ai post entry 
day1 - day2 - day3 - day4 - day5 - day6 - day7 -day8 - day9 - day10
agagagagagagagaga

okey ai nak cepat-cepat abeskan entry pasal viet nam nih



pagi-pagi hari kira dulu berapa baki duwet yang ada
tammo over spent
padahallllllllll...
memang tu jer pun peruntukan soping ai yang ada
ngahahahahahahahaha

banyak dapat USD1, USD2, USD5
senang ai nak soping
VND tu simpan untuk makan-makan
MYR spare jer duk dendiam dalam purse
tapi terguna jugak akhirnya
cessssssssssssss
yer la sometimes kalau mintak discount dalam MYR lebih murah
so memang terguna pakai jua la akhirnya duit MYR tu
mih mih mih

lepas breakfast kat stall apa-ntah-namanya-ai-lupa-tak-ingat
misi shopping terus dilaksanakan tanpa gagal

pagi-pagi kat kaki lima makcik-makcik gigih berjualan
ada yang jual makanan
bawak meja lipat jer ngan kusi kecik
ada jugak yang selamba bergoreng dan memasak kat kaki lima tu 
masak guna tungku/dapur kecik jer
perghhhhhhhhh, dasat-dasat depa nih
gigih mencari rezeki

yang atas tu makcik tengah jual sayur-mayur
fresh belaka ai tengok
geram jer tengok
tapi ai tak beli
kang sampai malaysia dah lunyai
agagagagagagagagaga

yang belakang ni makcik jual buah-buahan
gemok-gemok buahnya
segarrrrrrrr dari ladang!

sambung sopping kat area pasar ben thanh
kat area kampung melayu street
dan sekawasan dengannya
kuar masuk butik sana sini

balik hotel check out pukul 12.00pm waktu sana
kumpul bag semua kat lobi hotel
then sambung merayau lagi
ahahahahahahaha


penat merayau dan bersoping
makan kat kedai hajah basiroh
pekena pho atau nama lainnya vietnamese beef soup
pastu minum kopi ais
urgghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! segar dan sedap!

pergh lapo pewot tengok menu ni
sangat sedap dan sedap dan sedap dan sedap

kasik close up sikit
konon nak buat uols merembes ailio
tapi akhirnya ai sendiri yang terembes
cessssssssssssssssssss

sambung soping semula untuk mengabiskan baki wang yang ada
mih mih mih
gigih sangat nehhhhh

then pukul 5 bergegas ke tan son nhat international airport

sampai airport amik service wrapping bag
mana-mana bag yang fragile tu better amik service nih
kurang sikit risiko koyak, pecah, terburai segala
USD5 per wrapped
dun wori banyak service nih
ada yang amik USD4
cessssssssssssssss rugi USD1 ai taw!

suasana dalam airport ho chi minh city
padat ngan orang malaysia jer - ok tipu!
ngahahahahahaha

ok kat sini ada sikit insiden ngan airasia
ekceli bukan ai la, tapi 3 orang klik ai yang kena
depa nak amik tambahan berat luggage
then di saat akhir depa decline setelah dipikir-pikir
which depa tak jadi nak amik tambahan berat luggage tu
tapi kat sistem airasia diterima
so masa nak drop luggage tu ada masalah sikit
katanya klik ai tak buat payment lagi
pelik ai dengan sistem airasia ni
patutnya kalau dah buat payment baru la kira urusniaga tu diterima
cemana lak tak buat payment tapi katanya sistem dah terima
rugi jer bayar lebihan luggage yang tak digunakan

yang tensen adalah dah beratur sikit punya lama dan panjang nih
sebabkan masalah tu dah terpaksa queue balik
gerammmmmmmmmmmmmmm jer
tapi nak buat macam mana kan
sigh -__-

tu belum lagik ada pakcik-pakcik 
[not-so-pakcik-tapi-kosser-nak-panggil-abang]
kat belakang yang sound
ek eleh, rileks la pakcik
kalau boleh weols pun tammo berhadapan dengan masalah gini
sapa yang tammo perjalanan yang smooth jer
ingat weols nih suka suki jer ke nak timbulkan masalah dan beri masalah
geram jugak dengan orang yang tammo paham situasi nih
grgrgrgrgrgrgrgrgrgrgr
tak apa lah
mebi pakcik tu pun penat dan tensen dan stress
cuma kalau theyols lebey prihatin dan tak banyak munyik
mungkin much much better

apa pun masalah di atas setel setelah payment dibuat
cuma rugi larrrr tak guna lebihan luggage tu

tak pasti klik ai dah buat aduan ke belum kat customer service airasia tu
hurmmmmmmmmmm...
rugi rugi rugi
rugi on behalf klik ai la

so terbang dari bumi viet nam pukul 9.15 malam
selamat sampai ke malaysia 12.00 malam
setel amik bagasi, lepas kastam semua
ai sampai rumah dalam pukul 1.30 pagi gitu


cop kat passport ai
see? 23-24 june 2013 je trip ai
kalau takat nak soping geli-geli gedik-gedik
cukup je masa
dun wori
tapi kalau nak soping secara santai
amik la masa tambahan

okeh abes dah cerita ai kali ni


sekian...



:)




















2 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wah...souvenir untuk ai ada tak? *_^

elise hamin said...

farah waheda wahid
nak souvenir kenalah deting ngan ai dulu...hehehehehe, jom la dear, kita set date :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...