FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

ADVERTISEMENT

29 March 2016

Shopping Kat Overseas!!!

poyo je tajuknya kan!

tapi sius, zaman IT ni apa je yang tak mustahil kan...
duduk sedap-sedap depan hall
tivi on, anak-anak melompat riang sini sana
(read: bermain dan bercekau)
kita dok clicks clicks and tadaaaaaaaaaaa
tunggu je parcel tiba kan


aiols is teruja pasal first time guna service 



actually ni memang kali pertama tau guna
selama ni contoh la 
bukak amazon, ebay atau macy's sekali pun...
gerammmmmmmmmmmmmm je nak beli time sales tu kan
tapi kesian depa tak dak buat delivery ke malaysia nan tercinta ni kan
so sekarang solusinya adalah menggunakan perkhidmatan ini



secara dasarnya...
1. ada account paypal/hopshopgo
2. shopping la sekian-sekian barang kat sekian-sekian kedai online
3. lepas puas shopping tu antar barang kat hopshopgo ni
(hopshopgo akan beri alamat kita di US)
4. once barang sampai ke hopshopgo ni, depa akan email kita
5. dan boleh la kita arahkan pihak hopshopgo ni antar ke kita pulak
6. tunggu barang sampai depan pintu

senang kan?
macam senang, tapi first timer macam aiols tu memula terkedek-kedek juga
hahahaha...walaupun katanya ko duduk jaman IT kan
kadang tu keluar gak bengap bengiknya nak pahamkan satu perkara tu
was-was pun ada...risauuuuu babe
tapi baca review macam meyakinkan jer
sebab ai jumpa pasal service hopshop go ni masa google godek apa benda ntah
pastu rasa macam best dan rasa nak teraiii jer


untuk first timer ni...
ai order barang dari amazon
transit ke hopshopgo
now ai tunggu hopshopgo deliver ke ai pulak
ok now sambung balik debarannnnnnn
moga-moga selamat la barang yang aiols order tu ke tangan ai
aamin



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...